Nyhet Kraftfull bildbehandling vinner pris

Kraftfull bildbehandling bidrar till vinst av Svenska Publishingpriset 2012

Svenska Turistföreningens årsbok Svenska Leder vann igår Svenska Publishingpriset 2012 som delades ut en gala i Stockholm.

Svenska Turistföreningens (STF) årsbok 2011 – Svenska Leder vann i kategorin ”Bästa besöksguide”. Detta är tredje gången på kort tid som STFs årsböcker vinner Publishingpriset med Svenska Parker (vinnare 2009) och Brott och Trakt (vinnare 2008). För en förening som har gett ut årsböcker sedan 1885 är detta extra kul för våra medlemmar. Vi har alltid jobbat med att locka ut folk i Sverige och detta är ytterligare ett bevis på att vi har lyckas, säger en glad Anders Tapper, redaktör.

 

Svenska Leder

Motivering: ”För en överraskande bok, kraftfull bildbehandling och stor användarbarhet”

Svenska Leder – på äventyr i andras spår beskriver 14 leder i Sverige, allt från en järnvägsresa till en stadsvandring. Svenska Turistföreningens årsböcker har en unik ställning inom svensk facklitteratur. Svenska Leder är den 126:e i ordningen och totalt har nu föreningens årsböcker tryckts i dryga 17 miljoner exemplar. Boken innehåller dryga 200 inspirerande sidor fördelade på 14 fristående kapitel.

Done bidrog med bild- och reproarbetet. ”Vi vann Svenska Publishingpriset för boken ”Svenska leder”, bland annat tack vare ert högklassiga arbete.” – Anders Tapper, chefredaktör

 

Kommentarer (0)