Nyheter Övertagande av agentur

Printon tecknar exklusivt distributörsavtal med Bindomatic Sverige

Den grafiska branschen genomgår snabba förändringar i linje med kundernas tendens att ändra sitt sätt att marknadsföra sig. Kunderna kräver högkvalitativa trycksaker i allt mindre upplagor. Det blir viktigt att ge alla sina företagsspecifika trycksaker ett professionellt utseende även om de är framställda på den egna skrivaren. Print-on-demand och Bind-on-demand blir därmed ett efterfrågat alternativ. Printons och Bindomatics samarbete är lösningen på detta. Kunderna erbjuds ett modernt e-handelssystem för maximal kontroll, kostnadseffektivitet och decentralisering av beställningsrutiner.

– Vi har upplevt en ökad efterfråga hos våra kunder att på ett enhetligt och snyggt sätt kunna binda in sina dokument, säger Printons VD Henrik Kihlberg. Bindomatics lösning förbättrar, genom snyggt inbundna dokument, företag och organisationers image. Detta följer Printons grundidé att hjälpa till att stärka den grafiska profilen hos våra kunder.

Bindomatics affärsidé är att ge företag och organisationer en möjlighet att på det enklaste och mest effektiva sätt presentera sina dokument på ett professionellt sätt. Företaget utvecklar och tillverkar lättarbetade dokument- och bindningssystem för kontor, data- och reprocentraler, etc. Idén är att det ska vara naturligt att använda Bindomatic överallt där man producerar dokument med hjälp av kopiatorer eller laserskrivare.

– Vi anser att detta avtal kommer stärka Bindomatic på den svenska marknaden, ge våra kunder en ökad service och ett större produktutbud genom Printon´s unika lösning och deras effektiva organisation, säger Sture Wiholm VD på Bindomatic.

Svenska Bindomatic grundades år 1974 och har varit i termobindningsbranschen i mer än 20 år. Företaget är världsledande inom termobindning och står för kvalitet och flexibilitet. Bindomatic är representerade i ett 40 tal länder och över 90 % av försäljningen exporteras. Dotterbolag finns i Portugal, Tyskland och i USA. Försäljningen i övriga världen sker via oberoende distributörer. Från och med 1 maj 2002 blir Printon exklusiv distributör i Sverige. De tar därmed över all försäljning av Bindomatics mappar, maskiner och service. Tillsammans kommer bolagens alla kunder att kunna använda Printons unika webbtjänst för beställning av såväl Bindomatics standardprodukter samt kundanpassade tryckta produkter.

Kommentarer (0)